Szigetvári óvodák és bölcsőde kibővítése és felújítása

A projekt célja Szigetvár Város gyermekjóléti alapellátásához (bölcsőde) valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatás minőségének fejlesztése. A projekt cél hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez; ezáltal a foglalkoztatás és a családok életminőségének javításához; növelve a 25-40 éves női népességen beül a foglalkoztatásban lévő nők arányát. A projektet a pályázó Szigetvár Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal (BMÖH) konzorciumban valósítja meg.

A projekt kiemelt célja a kisgyermekes szülők munkába állásának segítése, melyet a Város elsősorban a bölcsődei (14 férőhelybővítés, 2 éves kortól fogadnak gyereket) és óvodai férőhelyek (25 férőhelybővítéssel) számának növelésével, és a szolgáltatás minőségének javításával, az óvoda épületek felújításával, energiahatékonyabbá tételével, valamint egy óvodai csoportszoba és egy bölcsődei csoportszoba kialakításával kíván elérni.

A projekt műszaki szakmai tartalma: A Napsugár óvoda energetikai és épületvillamossági rendszere a létesítés ideje miatt felújításra szorul, valamint akadálymentesítés szükséges. A Micimackó óvodában szükség van a nyílászárók cseréréjére, energetikai valamint épületvillamossági rendszer korszerűsítésére. A Zöldmanó óvoda, bölcsődében szintén energetikai és épületvillamossági korszerűsítések szükségesek.

Az eszközbeszerzés során a bővítéshez szükséges bútorok és egyéb eszközök kerülnek beszerzésre. A fenntarthatóság anyagilag biztosított. A fejlesztés az alábbi 6 stratégiai célhoz kapcsolódik: helyi gazdaságok fejlesztése, tartós növekedésre képes gazdaság megteremtése, a piaci igényekre reagálni képes emberi erőforrás fejlesztése, társadalmi felzárkózás elősegítése, stratégiai erőforrások fenntartható használata, elérhetőség, mobilitás javítása.

A projekt támogatottsága 100%, a megvalósulás vége 2019. 06. 30.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!