Jelentkezz speciális tartalékos katonának!

Tisztelt Állampolgárok!           

A Magyar Honvédség új alternatívát kínál a járványügyi helyzet miatt nehéz helyzetbe került állampolgároknak.

Szeretnék azonban, ha az érdeklődők a katonai pályára nem csak átmeneti lehetőségként gondolnának, hiszen a honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatója, amely biztos megélhetést és anyagi hátteret, valamint követhető pályaképet kínál az elhivatottaknak.

A munkahelyüket a járványügyi helyzet okán elvesztő, illetve az egyéb okok miatt álláskereső magyar állampolgárok számára egy új szolgálati forma, a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat lehetősége is rendelkezésre áll.

A szolgálatra jelentkezők 6 hónapig lehetnek a rendszerben, mely újabb 6 hónappal meghosszabbítható. Ezt követően lehetőségük van a Magyar Honvédség kötelékében maradni egy másik szolgálati formában, például a szerződéses katonai szolgálat választásával, de természetesen dönthetnek a honvédség kötelékéből kilépve más munkáltatónál történő elhelyezkedésről is.

Amennyiben szerződést kötnek speciális önkéntes tartalékos katonaként, 6 hónap alatt általános katonai kiképzésen vesznek részt, a lakóhelyükhöz legközelebbi kiképzőhelyen, ahonnan minden nap hazamehetnek a családjukhoz.

A speciális önkéntes tartalékos katona szerződése határozott időre, 6 hónapra köthető, a szerződés egyszer 6 hónappal meghosszabbítható, próbaidő kötelezően 3 hónap, rendszeresített rendfokozat: közkatona.

Az illetmény vonatkozásában bruttó 161 000 Ft.-ra jogosult, természetesen az arra vonatkozó jogszabály szerint a jogosultak a családi adókedvezményt érvényesíthetik.

Napi egyszeri étkezés és munkába járási költség biztosított.

Az első bevonulás, a „munkába állás” első napja 2020. július 01.

A kapcsolattartás érdekében az irodavezető és a toborzó munkatársak egyaránt elérhetők az alábbi telefonszámokon:

Bátori Katalin őrnagy (toborzó részlegvezető)     +36 30 / 627 1728

Horváth Attila törzszászlós (toborzó beosztott)    +36 30 / 552 6927

Toborzó Iroda címe: 

7621 Pécs, Kisfaludy S. u. 5. 
Telefon: 06 72/513-900

 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!