Zöld Vár - Szigetvári várpark revitalizálás

Kedvezményezett neve: Szigetvár Város Önkormányzat

Projekt címe: Zöld Vár - Szigetvári várpark revitalizálás

Projekt azonosítószám: TOP-2.1.2-16-BA1-2017-00002

 

A projekt célja igényes és minőségi szolgáltatásokat, változatos programokat kínáló belváros megteremtése a várpark revitalizálásával. A fejlesztés helyszíne ÉNY-i városrész, Központi akcióterületként szerepel Szigetvár Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában. A projektet a pályázó Szigetvár Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal (BMÖH) konzorciumban valósítja meg.

 

A fejlesztéssel a várpark meglévő funkcióinak minőségi javítására, új funkciókkal való megtöltésére kerül sor azért, hogy az ökoszisztéma által nyújtott szolgáltatások tudatos módon történő használatával Szigetvár városa növelje környezeti fenntarthatóságát, ill. hogy javuljon a város vonzereje, és versenyképessége, mellyel élhetőbb környezetet, és jobb életminőséget teremt lakosai számára. A fejlesztendő terület jelenleg alulhasznosított, a területben rejlő lehetőség kihasználása indokolt a város népességmegtartó képességének növelése érdekében. A fejlesztés közvetlenül is hozzájárul a település gazdaságának élénkítéséhez, munkahelyteremtéshez.

A kötelezően elvárt gazdaságélénkítő tevékenység önkormányzati tulajdonú fejlesztés. A felhívásban megfogalmazott javaslatok a növényfelület rekonstrukciója, élőhelyek és biodiverzitás növelése kapcsán figyelembe vételre kerültek. A projektben két új épület (pavilon) kialakítása tervezett. Új építés okán teljeskörű komplex akadálymentesítés, akadálymentes parkoló kialakítására kerül sor. Tervezett továbbá csapadékvízgyűjtő ciszterna és öntözőrendszer kiépítése, térfigyelő rendszer telepítése, zöldterületen belüli közlekedőfelület fejlesztése.

A projekt támogatottsága 100%, a megvalósulás vége 2022. július 31.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!