TOP-3.2.1-15 Szigetvári Sportcsarnok és Tanuszoda épületének energetikai korszerűsítése

 

TOP-3.2.1-15 

A projektben a szigetvári sportcsarnok és tanuszoda épületének energiatudatos korszerűsítése történik meg, megújuló energia felhasználásával. Az önkormányzat kezelése alatt álló intézményeken, amelyeken a jelen meghirdetett pályázat keretében energetikai korszerűsítést szándékozik megvalósítani az elmúlt évtizedekben nem volt mód nagyobb felújítást végezni. A jelen pályázat lehetővé teszi épület megóvását, helyreállítását.

A projektbe bevont épületek: - sportcsarnok: 7900 Szigetvár, Olay Lajos utca 6. hrsz.: 254/1 - tanuszoda: 7900 Szigetvár, Tinódi utca 2. 1. épület hrsz.: 285/3/A felújítása az energetikai felmérésbe bevont szakemberek javaslatain alapulnak. Sportcsarnok: a felújítandó épület nyílászáróit az épület korának és stílusának megfelelően alakították ki, de a mai energetikai elvárásoknak azonban ez már nem felel meg, ezért elengedhetetlen a nyílászáró csere, hiszen a hő megtartása mellett a fogyasztás csökkenése érhető el, ezzel is csökkentve az energia fogyasztást, ezáltal a káros gázok kibocsátást is.

A pályázat további lehetőségeivel élve a határoló szerkezetek (16 cm) tetőfödémek (20 cm) szigetelése, valamint a villamos energia fogyasztását csökkentő napelemek beszerzése (Napelemes rendszer teljesítménye 50 kVA) és az elavult hősugárzók cseréje is hozzájárul és illeszkedik a pályázati kiírásának céljaihoz. A tetőszigetelés hőszigetelési célzattal kerül megvalósításra.

Tanuszoda: 50 kVA teljesítményű napelem felszerelése. A megvalósított tevékenységek következtében az épület energetikai értékei közvetlenül hozzájárulnak majd a pályázati kiírás céljaként meghatározott EU 2020 irányelvekhez. Az épület energetikai fejlesztésére igény van, mivel az intézményt folyamatos, napi használatban van, fogyasztási adatainak csökkentése a költséghatékony működés szempontjából szükséges.

A kivitelezési munkák 2018. szeptemberében kezdődtek el, a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2019. januárjában került sor. A projekthez kapcsolódó képzés 2019. januárjában valósult meg.

A projekt támogatottsága 100%.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!