A SZIGETVÁRI GYÓGYHELY KOMPLEX FEJLESZTÉSE

Sajtóközlemény

„A szigetvári gyógyhely komplex fejlesztése”

Szigetvár Város Önkormányzat 639,62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A beruházás célja Szigetvár 2020-ra egy egységes megjelenésű, komplex turisztikai termékké történő fejlesztése, amely egymást kiegészítő kulturális és gyógyturisztikai attrakcióival vonzza a látogatók sokaságát.

A fejlesztés a várpark területén valósul meg. A projekt megvalósítási időszaka: 2017.12.01-2019.05.31. A tervezett beruházás főbb elemei a természetes gyógytényezőt kiegészítő rendszeres, kulturális, művészeti rendezvények, fesztiválok lebonyolítására alkalmas infrastrukturális feltételek fejlesztése, a turisztikai szezont meghosszabbító, egész évben működő turisztikai termékek, szolgáltatások fejlesztése, infrastrukturális fejlesztések, településfejlesztési jellegű beruházások (parkolók és közlekedési feltételek fejlesztése), vonzó városkép kialakítása, marketing és egyéb tevékenységek.

A GINOP-7.1.3-2015 program célja és keretei lehetőséget biztosítanak arra, hogy kialakításra kerüljön egy olyan vendégfogadó épület és rekreációs park, amely biztosítja a gyógyhelyre való megérkezés feltételeit, megfelelő, élményekkel teli kiindulópontként szolgál a várost látogató turisták számára. Különösen igaz ez a családokra, akik gyermekeikkel érkeznek a városba és a gyógyhelyfejlesztési stratégia egyik fő célcsoportját adják. A támogatás hozzájárul a szezonalitás csökkentéséhez, a látogatók számának, a tartózkodási idejüknek, valamint a költési hajlandóságuknak a növeléséhez. Ezzel támogatja a gyógyhelyfejlesztési stratégia víziójának elérését:

ÖNÁLLÓAN TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

  • Vendégfogadó épület kialakítása (376 m2 nettó alapterületű)
  • Többgenerációs játszótér és szabadidő park kialakítása
  • Rendezvényinfrastruktúra kialakítása

ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ, KAPCSOLODÓ TEVÉKENYSÉGEK

  • Zöldterületek, térelemek és sétautak rekonstrukciója/kialakítása
  • Parkoló és közúti kapcsolatának kialakítása
  • Vendégfogadó épület nem önállóan támogatható elemei
  • Előkészítési és egyéb kapcsolódó költségek

 

A projektről bővebb információt a www.szigetvar.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Marton-Fekete Csilla

Elérhetőség: +36 30 773 1807; Marton.Fekete.Csilla[at]szigetvar[dot]hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!