Meghívó ünnepi hangversenyre a Magyar Klasszikus zene napján

Kedves Zenebarátaink!

A magyar klasszikus zene napját 2021-től ünnepeljük meg hazánkban.  A Nemzeti Filharmonikusok egykori karmesterük, Kocsis Zoltán zongoraművésznek a születésnapját – május 30. - választották erre az ünnepre, tisztelegve a magyar nemzeti zenekultúrában betöltött kiemelkedő tevékenysége előtt.  Iskolánk már az első évben csatlakozott az országos programhoz és az idei évben is tisztelegni fogunk Kocsis Zoltánra emlékezve. 2024. május 30-án 17.30 órai kezdettel a szigetvári zeneiskola hangversenytermében kerül sor az ünnepi hangversenyre. A hangverseny első részében növendékeink és tanáraink előadásában hallhatnak magyar zeneszerzőktől különböző zenei korszakokból zeneműveket.

A második részben előadásra kerül Ránki György: Két bors ökröcske c. zenés mesejátéka. Az összművészeti darabbal már év eleje óta készülünk az előadásra. Tanév elején megtörtént a szereplők kiválogatása. Összeállt a diák – tanár kamarazenekar, melyre kollégánk áthangszerelte a művet. A díszletet is mi terveztük meg és készítettük el. A mellékelt meghívóból a részleteket is megtudhatják.

Kérjük, jöjjenek el, hallgassák meg az ünnepi hangversenyt! Bízunk benne, hogy élményteli, maradandó előadásban lesz részük.

Az előadók nevében mélyreható tisztelettel: Deichler András igazgató  

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!