Alapkőletétel a Szigetvári Zrínyi Várban

Tisztelt Lakosság!

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF Kft.) 2020. július 24-én, (pénteken) 11 órára alapkőletételre hívta meg városunkat, ezen belül a Vár dolgozóit és valamennyi érdeklődő állampolgárt. 

A szigetvári Vár turisztikai célú fejlesztése Európai Uniós (GINOP-7.1.1-15-2017-00029) forrás felhasználásával valósul meg. 

A rendezvényen részt vett dr. György István a Miniszterelnökség államtitkára, dr. Virág Zsolt miniszteri biztos, Nagy Csaba országgyűlési képviselő, dr. Horváth Zoltán a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője és Glázer Tamás a NÖF ügyvezető igazgatója. A hozzászólásokból egyértelműen kiderült, hogy valamennyi felelős vezető nagyon fontosnak tartja a szigetvári vár turisztikai fejlesztését, melynek keretén belül a kazamata sor fog megújulni, a bejáratnál a Vár falába elhelyeznek egy jegypénztárt, és amennyiben tudnak még költségeket átcsoportosítani, akkor megújul a Kapitány Pince, szét fogják választani az Andrássy-kastélyt és a dzsámit tetőszerkezetileg, valamint a kazamatasor emeleti részét is átalakítják.

Az alapkőletételnél a fent említett 5 felelős vezető úr és szerény személyem vett részt. Örülök, hogy ott lehettem, képviselhettem a várost, a Vár részéről Salamon Ferenc várkapitány úr és helyettesei is részt vettek. 

A beruházás elkezdődött.

Szigetvár, 2020. július 27. 

Tisztelettel:

                             Dr. Vass Péter s.k.

                                polgármester

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!